Ohjeita MänRan järjestämiin kilpailuihin osallistuville

Ennen kilpailua

Lue koko kilpailukutsu huolellisesti ja valitse sinulle sopivat luokat, enintään kaksi luokkaa/hevonen. Tutustu esteratsastuskilpailujen arvosteluperusteisiin ja opettele oikeat ohjelmat kouluratsastuskilpailuja varten. Kouluohjelman nimi on se, joka kutsussa lukee (huom. vuosiluvut). Selvitä kuljetussysteemisi ajoissa, jotta voit jo ilmoittautuessasi kertoa kimppakyydistä.

Tutustu Suomen Ratsastajainliiton sääntöihin, kaikissa kilpailuissa noudatetaan lajisääntöjen lisäksi myös Yleisen osan määräyksiä. Näitä ovat mm. erilaiset turvallisuuteen ja eläinsuojeluun liittyvät asiat. Lajisäännöistä löytyy myös sallitut kuolaimet.

Kun ilmoittaudut

Ilmoittaudu ajoissa. Kilpailuihimme ilmoittaudutaan Kipan kautta. Hoidathan siis ajoissa seurakilpailulisenssisi kuntoon, jotta ilmoittautuminen onnistuu.

Jos kuljet kimppakyydillä, voimme yrittää sovitella lähtöaikoja. Lähtöjärjestys kuitenkin periaatteessa arvotaan, eikä kilpailuista voi jättäytyä pois sillä perusteella, että lähtöaika ei ole mieluinen. Lähtölistoja on erittäin hankala muuttaa julkaisemisen jälkeen, joten mahdolliset toivomukset tarvitsemme etukäteen. Lähtöaikoja ei saa vaihdella kavereiden kesken.

Lähtöajat löytyvät kotisivuillamme sekä Kipasta viimeistään kilpailuja edeltävänä päivänä. Poisjääntien vuoksi voi pieniä muutoksia tulla, joten tarkista aikataulu aina kilpailupaikalla.

Esteratsastuskilpailuissa ponit lähtevät luokan alussa, sitten jälki-ilmoittautuneet ja lopuksi hevoset. Lähtöjärjestys muuttuu olosuhteiden pakosta (poisjäännit, myöhästelyt), joten tarkista lista myös kilpailupaikalla.

Peruutukset

Voit peruuttaa ilmoittautumisesi itse KIPAssa ilmoittautumisajan puitteissa. Sen jälkeen ilmoita poisjäännistäsi soittamalla tai tekstiviestillä seuran matkapuhelimeen 041 758 0147 (kisaviikolla klo 18-20, muulloin vastaaja). Ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen tapahtuneesta peruutuksesta veloitetaan ilmoittautumismaksu. Voit maksaa ilmoittautumismaksun suoraan seuran tilille Säästöpankki FI98 4210 0010 1002 44. Viestikenttään ratsastajan ja hevosen nimi sekä luokka, johon olit ilmoittautunut.

Kilpailupäivänä

Ole ajoissa paikalla. Ilmoittautumismaksut on hoidettava (vain käteinen) kansliassa kouluratsastuskilpailuissa viimeistään tuntia ennen lähtöä ja esteratsastuskilpailuissa tuntia ennen luokan alkamista. MUISTA myös jäsenkortti! Poisjääntien vuoksi saattaa aikataulu elää ja muuttua ennalta ilmoitetusta. Varaudu mahdollisiin muutoksiin, mutta jos sinulle tulee ongelmia, soita ja ilmoita myöhästymisestä tai poisjäännistä ajoissa.

Esterataan tutustaan jalan ennen luokan alkua, ole ajoissa paikalla ja pukeutuneena kilpailuasuun.

Palkintojenjako on osa kilpailua. Ole paikalla hevosen kanssa ja pukeutuneena kilpailuasuun. Emme postita palkintoja.

Ota huomioon muut kilpailijat ja yleisö ja käyttäydy asiallisesti.

Älä taluta hevosta yleisön joukossa äläkä anna hevosen talloa nurmikoita tai syödä puutarhan kasveja. Hevosta ei saa jättää autoon tai traileriin yksin ilman valvontaa. Talliin on pääsy kielletty, tavaroita ei saa lainata ilman tallinpitäjän lupaa ja ne on myös palautettava.

Kilpailupaikalla on hevosella oltava suitset myös talutettaessa.

Tule kysymään, jos sinua askarruttaa jokin asia ja tule kertomaan, jos sinua harmittaa jokin asia. Haluamme tarjota kaikille kilpailijoille tasapuolisen mahdollisuuden onnistuneeseen kilpailusuoritukseen, mutta meidän on tehtävä se yhteistyöllä.

Kilpailupaikalla toimii erinomainen puffetti. Hyvän aterian ja kivojen kilpailujen jälkeen kaikilla on hyvä mieli!

TERVETULOA KILPAILEMAAN!