Ohjeita MänRan järjestämiin kilpailuihin osallistuville

Ennen kilpailua

Lue koko kilpailukutsu huolellisesti ja valitse sinulle sopivat luokat, enintään kaksi luokkaa/hevonen. Tutustu esteratsastuskilpailujen arvosteluperusteisiin ja opettele oikeat ohjelmat kouluratsastuskilpailuja varten. Kouluohjelman nimi on se, joka kutsussa lukee (huom. vuosiluvut). Selvitä kuljetussysteemisi ajoissa, jotta voit jo ilmoittautuessasi kertoa kimppakyydistä.

Tutustu Suomen Ratsastajainliiton sääntöihin, kaikissa kilpailuissa noudatetaan lajisääntöjen lisäksi myös Yleisen osan määräyksiä. Näitä ovat mm. erilaiset turvallisuuteen ja eläinsuojeluun liittyvät asiat. Lajisäännöistä löytyy myös sallitut kuolaimet.

Kun ilmoittaudut

Ilmoittaudu ajoissa. Kilpailuihimme ilmoittaudutaan Kipan kautta. Hoidathan siis ajoissa seurakilpailulisenssisi kuntoon, jotta ilmoittautuminen onnistuu.

Jos kuljet kimppakyydillä, voimme yrittää sovitella lähtöaikoja. Lähtöjärjestys kuitenkin periaatteessa arvotaan, eikä kilpailuista voi jättäytyä pois sillä perusteella, että lähtöaika ei ole mieluinen. Lähtölistoja on erittäin hankala muuttaa julkaisemisen jälkeen, joten mahdolliset toivomukset tarvitsemme etukäteen. Lähtöaikoja ei saa vaihdella kavereiden kesken.

Lähtölistat löytyvät kotisivuiltamme sekä Kipasta viimeistään kaksi (2) päivää ennen kilpailuja.

Esteratsastuskilpailuissa ponit lähtevät luokan alussa, sitten jälki-ilmoittautuneet ja lopuksi hevoset. Kisojen lähtöjärjestys voi muuttua (poisjäännit, myöhästelyt), joten tarkista lähtölista vielä kilpailupaikalla.

Peruutukset

Voit peruuttaa ilmoittautumisesi itse KIPAssa ilmoittautumisajan puitteissa. Sen jälkeen ilmoita poisjäännistäsi soittamalla seuran matkapuhelimeen 041 758 0147 (kisaviikolla klo 18-20, muulloin vastaaja). Ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen tapahtuneesta peruutuksesta veloitetaan ilmoittautumismaksu. Voit maksaa ilmoittautumismaksun suoraan seuran tilille Säästöpankki FI98 4210 0010 1002 44. Viestikenttään ratsastajan ja hevosen nimi sekä luokka, johon olit ilmoittautunut.

Kilpailupäivänä

Ole ajoissa paikalla. Noudata parkkeerausohjeita. Ilmoittautumismaksut on hoidettava (vain käteinen) kansliassa kouluratsastuskilpailuissa viimeistään tuntia ennen lähtöä ja esteratsastuskilpailuissa tuntia ennen luokan alkamista. MUISTA myös jäsenkortti! Poisjääntien vuoksi saattaa aikataulu elää ja muuttua ennalta ilmoitetusta. Varaudu mahdollisiin muutoksiin, mutta jos sinulle tulee ongelmia, soita ja ilmoita myöhästymisestä tai poisjäännistä ajoissa.

Esterataan tutustaan jalan ennen luokan alkua, ole ajoissa paikalla ja pukeutuneena kilpailuasuun.

Palkintojenjako on osa kilpailua. Ole paikalla hevosen kanssa ja pukeutuneena kilpailuasuun. Emme postita palkintoja.

Ota huomioon muut kilpailijat ja yleisö ja käyttäydy asiallisesti. Koirat on pidettävä kytkettyinä.

Älä taluta hevosta yleisön joukossa äläkä anna hevosen talloa nurmikoita tai syödä puutarhan kasveja. Hevosta ei saa jättää autoon tai traileriin yksin ilman valvontaa. Talliin on pääsy kielletty, tavaroita ei saa lainata ilman tallinpitäjän lupaa ja ne on myös palautettava.

Kilpailupaikalla on hevosella oltava suitset myös talutettaessa.

Ota rohkeasti yhteyttä toimitsijoihin, jos sinulla on kysyttävää tai haluat antaa palautetta. Olemme kisoissa paikalla sinua varten. Haluamme järjestää mahdollisimman onnistuneita kisoja, joten kaikki ruusut ja risut ovat tervetulleita. Tunnistat meidät yhtenäisistä asuista.

Kilpailupaikalla toimii erinomainen puffetti. Tarjolla on makean lisäksi lounasta.

TERVETULOA KILPAILEMAAN!