Kilpailutuloksia 2013

Nelli Pitkäranta ja Petra Salonen koulun seuramestareiksi

Sunnuntain 15.9 koulukisojen C-merkin voiton otti Milka Koskipirtti-Axu prosentein 64,167. Seuraavilla kolmella tytöllä olikin sitten täsmälleen samat pisteet ja prosentit (60,833). Yleispisteet ratkaisivat kakkosijan Mea Vertaselle-Don Carlos ja kolmas sija jaettiin Ruohojärven Kartanon ratsastajien Elina Tuiskusen-Caspar VI ja MänRa:n Jenna Huovisen-Luukas kesken. Viides sijoittunut oli Frida Olsoni-Gräfs prosentein 60,000.

B-merkin ohjelma oli myös juniorimestaruusluokka. Nelli Pitkäranta-Huginn ratsasti vahvasti koko luokan voittoon ja samalla juniorimestariksi saaden 145 pistettä ja 63,043 prosenttia.

A-merkin kaikki sijoittuneet olivat muiden seurojen edustajia, vaikkakin viidenneksi sijoittui ratsastuksenopettajamme Anita Arponen Huginilla. Kuudenneksi ja samalla MänRa:n seniorimestariksi ratsasti Petra Salonen-Cora II. Petra ratsasti myös vaativa B:n voittajaksi (kaksi osallistujaa).

  • Koulukisojen kaikki tulokset TÄSTÄVuoden 2013 juniorimestari Nelli Pitkäranta ja Huginn. Kuva: Minna Koivisto

Vuoden 2013 seniorimestari Petra Salonen ja Cora II. Kuva: Minna Koivisto

Vilma Sallisesta estekisojen MänRa:n juniorimestari

MänRa:n vuoden 2013 juniorimestari esteissä Vilma Sallinen-Landrois. Kuva: Panda Koivisto

MänRa:n vuoden 2013 estekisojen juniorimestariksi ratsasti Vilma Sallinen-Landrois. Vilma ratsasti nollaradan 70-80 cm:n luokassa ja sijoittui kokonaistuloksissakin hienosti toiseksi. Päivä oli ratsukolle onnistunut, sillä myös luokassa 90 cm he pokkasivat ruusukkeen kolmannesta tilasta.  70-80 cm luokassa sijoittuneiden joukossa oli myös Pinja Salonen-Leonardo neljännellä tilalla.

40 cm:n luokassa voiton otti ainoan nollaradan ratsastanut Milja Tamminen-Andy's Rose ja jaetulle toiselle tilalle tiensä selvitti Elle Soisalo-Axu.

Luokka 3 eli 60 cm oli MänRa:n juhlaa. Voitto Veera Jurvela-Don Carlos, toinen sija Nelli Pitkäranta-Huginn ja vielä kolmantena Elina Heinänen-Miksi.

Mini- ja seniorimestaruuksia ei tänä vuonna jaettu vähäisen osallistujamäärän vuoksi.

MänRa:n hallitus onnittelee juniorimestaria, luokkavoittajia sekä kaikkia sijoittuneita. Hienoa tytöt!


    Estekisojen tulokset TÄSTÄ.
********************************************************************************************************************************************************************

Veera Jurvelan menestys jatkui esteissä 31.8. ja Mea Vertanen 1.9 koulukisojen luokan 2 voittaja

Lauantain estekisojen MänRa:n menestyjä oli Veera Jurvela - Don Carlos. Ratsukko otti voiton sekä 60 cm että 70-80 cm luokissa. Hienoa Veera!
Sunnuntain kouluratsastuskisoissa MänRa:n edustajista voittoon ylsi Mea Vertanen - Don Carlos luokassa 2, C-merkin kouluohjelma. Samassa luokassa kolmanneksi sijoittui MänRa:n Jenna Huovinen - Luukas samoilla pisteillä ja prosenteilla kuin toiseksi sijoittunut Järvenpään Matleena Lappalainen. Yleisvaikutelman pisteet ratkaisevat tällöin paremmuuden ja tällä kertaa Matleena oli puoli pistettä parempi. Hienot suoritukset kaikilta!

B-merkin kouluohjelmassa ratsasti MänRa:n Pinja Salonen - Leonardo VII hienosti kolmanneksi prosenteilla 59,783 ja A-merkin kouluohjelmassa Petra Salonen - Cora II ratsasti toiseksi (65,185) voiton mennessä Kilon Ratsastuskerhon Solja Eurola - His Dream -ratsukolle (67,778).

Mea Vertanen - Don Carlos tyytyväisenä voittosuorituksensa jälkeen. Kuva: Minna Koivisto

Jenna Huoviselle ja Luukakselle kolmas sija C-merkin kouluohjelmassa. Kuva: Minna Koivisto

Pinja Salonen - Leonardo VII sijoittuivat hienosti kolmanneksi B-merkin kouluohjelmassa. Kuva: Minna Koivisto

********************************************************************************************************************************************************************.

Veera Jurvela ja Petra Salonen Mäntsälän Ratsastajien menestyjiä syksyn ensimmäisissä seurakisoissa 17. - 18.8.2013

Veera Jurvela luokan 4 (70-80cm) palkintojenjaossa. Tuomarina Eija Varis. Kuva: Minna Koivisto

Mäntsälän Ratsastajat ry järjesti syksyn ensimmäiset seurakilpailut 17. - 18.8 ratsastuskoululla. Lauantaina nähtiin liki 50 lähtöä estekisoissa ja sunnuntaina sama määrä innokkaita kouluratsastuksen taitajia kilpailivat paremmuudesta, mutta ennen kaikkea hakien omia hyviä suorituksia.

Estekisojen kuudesta hypätystä luokasta peräti neljässä voittoruusuke annettiin MänRa:n edustajalle. Luokassa 3 (60 cm) nähtiin monta virheetöntä suoritusta, jolloin aika nousi ratkaisevaksi tekijäksi. Nopeimmin radan selvitti ratsukko Milla Kuisma - Pedester ajalla 23,22 ja toiseksi ratsasti Veera Jurvela - Don Carlos reilut kolme sekuntia voittajalle jääneenä. Näin luokan kärkisijat Mäntsälään. Veera Jurvela ylsi myös toistamiseen palkintosijoille, kun hän ratsasti voittoon luokassa 4 (70-80 cm). Minna Reijonen ratsullaan Isabellinah otti puolestaan voiton luokassa 5 (90 cm) ja Petra Salonen - Cora II sijoittui kolmanneksi.

Koulukisoissa nähtiin myös hienoja suorituksia ja kisojen parhaimmasta menestyksestä vastasi MänRa:n Petra Salonen ratsastuskoulun upealla ruunalla Cora II. A-merkin kouluohjelmassa voitto ei ollut ihan helppo, sillä sekä Petralla että toiseksi sijoittuneella Henna Hiltusella - Taifun oli täsmälleen samat pisteet (184) ja prosentit (68,148). Tällöin voitto ratkesi yleisvaikutelman perusteella ja siitä Petra sai enemmän pisteitä. Vaativa B:2 -luokassa oli Petran ja Coran meno sen verran upeaa, että voitto tulikin vähän suuremmalla marginaalilla.

Estekisojen tulokset näet TÄSTÄ ja koulukisojen RK Special 2007 -luokan tulokset TÄSTÄ ja muut tulokset TÄSTÄ.

*********************************************************************************************************************************************************************

Esteratsastuskilpailut 2.6.2013

Ajan puolesta olivat Vilma Sallinen ja Landrois (MänRa) kiinni 90 cm luokan voitossa, mutta sijoittuivat lopulta kuudensiksi pudotettuaan harmittavasti yhden puomin. Kuva:Minna Koivisto


Sunnuntain kisapäivä oli kuuma ja hikinen, kun lämpötila hipoi kolmeakymmentä astetta auringossa. Lähtöjä kisoissa oli peräti 110 alkaen korotetusta (20 cm) puomiluokasta aina 110 cm esteisiin.

MänRan edustajista Minna Reijonen/Isabellinah ylsi luokan 70-80 cm voittoon ja Pia Tavenius /Igor ratsasti toiseksi luokassa 40-50 cm. Jenna Huovinen puolestaan nappasi kolmannen sijan luokassa 60 cm Luukas-ponilla ja sijoittui myös samassa luokassa Don Carlos V -ponilla vielä kuudenneksi.

Kaikki kilpailutulokset nähtävissä tästä.

*********************************************************************************************************************************************************************

Mäntsälän ratsastuskoululle loistavaa menestystä ESRAn mestaruuskisoissa 25.- 26.5.2013

Kuva: Essi Krakau
Lue lisää Mäntsälän Uutisten jutusta TÄSTÄ

Kuvassa kultaa voittaneesta joukkueesta Nelli Pitkäranta, Vilma Sallinen, Petra Salonen sekä joukkueen valmentaja Anita Arponen ja joukkueen johtaja, ratsastuskouluyrittäjä Jenni Jurvela. Nelijalkaisia kisaajia kuvassa edustaa Cora II.

********************************************************************************************************************************************************************

Kouluratsastuskilpailut 5.5.2013

Koulukisojen osallistujia verryttelemässä. Kuva:Minna Koivisto

Kouluratsastuskilpailut käytiin sunnuntaina 5.5.2013. Lähtöjä oli noin 67. MänRan jäsenet menestyivät kisoissa hienosti. C-merkin kouluohjelman viiden parhaan joukkoon mahtui neljä seuran edustajaa. Voiton luokassa otti Veera Jurvela/Rosalie's Revenge. B-luokan voitto matkasi Riihimäen Ratsastajien Saila Lalulle, mutta toiseksi ratsasti MänRan Anneli Teräspää/Vilan Valdemar ja kolmanneksi Nelli Pitkäranta/Huginn. Petra Salonen/Cora ottivat luokkavoitot A-merkin luokassa sekä vaativassa B:2:ssa.

RK-specialin tulokset nähtävissä tästä.
Muiden luokkien tulokset tästä.


*********************************************************************************************************************************************

Estekilpailut 4.5.2013

Mäntsälän Ratsastajien kevään ensimmäiset esteratsastuskilpailut käytiin lauantaina 4.5.2013. Tuulinen, mutta muutoin keväinen sää suosi osallistujia ja katsojia. Lähtöjä nähtiin 33 seitsemässä eri luokassa. MänRan menestyksestä huolehtivat hienosti voittoon luokassa 2 yltänyt Jenna Huovinen/Luukas sekä luokkiensa toiseksi sijoittuneet Pinja Salonen/Axu ja Vilma Sallinen/Landrois.

Kilpailutulokset voit lukea tästä.

MänRan Jenna Huovinen ratsunaan Luukas ratsasti hienosti luokan 2 voittoon. Kuva:Minna Koivisto

Pinja Salonen/Axu, luokan 3 toinen sija. Kuva:Minna Koivisto

Vilma Sallinen/Landrois ratsasti perusradan puhtaasti ja nopeimmin, mutta hävisi parilla sekunnilla uusinnassa Keravan Sara Mertaniemelle. Kuva:Minna Koivisto